Helpoin tapa vastaanottaa lasku Finago Solo -palveluun on verkkolaskuna. Lasku saapuu tällöin sähköisesti suoraan palveluun eikä sitä tarvitse ladata ja tallentaa palveluun manuaalisesti. Voit lähettää laskuttajalle sähköpostitiedotteen valmiudestasi vastaanottaa verkkolaskuja.

Kaikilla Finago Solon täysversiota käyttävillä käyttäjillä on automaattisesti käytössä verkkolaskujen vastaanottomahdollisuus. Näet oman verkkolaskuosoitteesi avaamisen jälkeen Solon käyttöliittymän kautta "Asetukset" -> "Verkkolaskutus".

Laskut tulevat Solo -tilillesi automaattisesti, jos lähettäjä on lähettänyt sen verkkolaskuna. Näet verkkolaskuina saapuneet laskut "Maksut" näkymän kautta, josta pääset myös ne maksamaan.

Näin käsittelet ja maksat verkkolaskuna tulleen ostolaskun

1. Valitse Solon päänäkymästä “Maksut”
  2. Klikkaa listalta lasku, jonka haluat käsitellä
  3. Avautuvassa näkymässä pääset täyttämään loput maksun tiedot
  4. Verkkolaskuissa laskun tiedot on täytetty automaattisesti, mutta tarkista ne ja lisää vielä kulutyyppi sekä tarvittaessa selite kirjanpitäjälle
  5. Klikkaa “Ok"
  6. Käsittele muutkin saapuneet laskut kohtien 1-5 mukaan
  7. Valitse listalta maksut, jotka haluat maksaa ja klikkaa "Maksa valitut"
  8. Vahvista maksu älypuhelimesi Finago Avain -sovelluksella (jos sinulla ei vielä ole käytössäsi Finago Avainta, lue lisää täältä)
  9. Maksu vahvistetaan ja se siirretään maksettavaksi eräpäivänä
  10. Valmis!

Kohta 2. Valitse käsiteltävä ostolasku

Kohta 4. Tarkista verkkolaskun tiedot ja täydennä muut kohdat

Kohta 7. Maksa valitut laskut

Tiedotepohja verkkolaskutusosoitteesta

Voit käyttää allaolevaa tiedotepohjaa viestittämään verkkolaskuosoitteesta yhteistyökumppanelle.

"Arvoisa Yhteistyökumppanimme

Olemme ottaneet käyttöön Finago Solo taloushallinto-ohjelman.

Meillä on nyt mahdollisuus vastaanottaa verkkolaskuja. Toivomme, että lähetätte laskunne ensisijaisesti verkkolaskuina. Verkkolaskujen käsittely on sekä lähettäjälle että vastaanottajalle nopeampaa, luotettavampaa ja edullisempaa kuin paperilaskujen käsittely.

Verkkolaskuosoitteemme ovat

Operaattori: Basware
Operaattoritunnus: BAWCFI22
Verkkolaskuosoite: [syötä tähän oma verkkolaskuosoitteesi, jonka näet Finago Solo palvelussa "Asetukset" -> "Verkkolaskutus" kohdassa]

Ystävällisin terveisin,

Yrityksen tai lähettäjän nimi"