Yksityisnosto tarkoittaa sitä, että otat toiminimesi tililtä rahaa omaan käyttöösi. Vaikka kyse ei ole palkanmaksusta, yksityisnostoista puhutaan kuitenkin usein arkikielisesti toiminimen palkkana. Yksityisnostoksi luetaan myös maksu tuotteesta tai palvelusta, joka ei liity toiminimiyrityksen toimintaan - esim. maksat toiminimen tililtä laskun tai muun maksun.

Ainoastaan toiminimiyrittäjä, kommandiitti- tai avoin yhtiö voi tehdä yksityisnoston, mutta ei osakeyhtiö.

Miten teen ja käsittelen yksityisnoston ohjelmassa?

Yksityisnostosta ei tarvitse toimittaa kuittia, jos kyse on suorasta tilisiirrosta omalle henk.koht tilillesi. Voit joko käsitellä yksityisnoston ohjelman:

1. Maksut -osion kautta, tai
  2. Tilitapahtumissa

1. Maksujen kautta teet ja käsittelet yksityisnoston näin:

• Paina etusivulta 'Näytä maksut' --> 'Oma tilisiirto':
  • Lisää omat maksutietosi ja valitse kulutyypiksi Yksityisnosto / Oma nosto:
  • Suorita maksu ja vahvista se Finago Avain -sovelluksella.

Näin ollen sinun ei tarvitse käsitellä nostoa erikseen tilitapahtumissa.

2. Voit myös käsitellä yksityisnoston tilitapahtumissa, jos olet esim. suorittanut noston suoraan verkkopankissa tai ostanut jotain itsellesi yrityksen pankkikortilla:

• Avaa tilitapahtumat -näkymä ja valitse yksityisnostoon viittaava kulu
  • Paina 'Lisää kuitti':
  • Valitse 'Yksityisnosto' :

Tapahtumaan voit laittaa myös viestin kirjanpitäjälle, eli voit tapahtuma kohtaisesti kertoa esim. kyseisestä yksityisnostosta tarpeen vaatiessa.